Nastavak radova na projektu Autoputa koridora VC

Nastavak radova na projektu Autoputa koridora VC, dionica Nemila - Donja Gračanica, poddionica Nemila - Vranduk Investitor JP Autoceste FBiH, izvođač radova - HGG Insaat Anonim Sirketi, podizvođač - Inžinjering1 d.o.o.

Više

Općina Tešanj počela sa izgradnjom novog kanalizacionog sistema

Načelnik Općine Tešanj Suad Huskić, potpisao je danas ugovor sa predstavnicima kompanija “Euro-Asfalt” d.o.o. Sarajevo i konzorcijem HP “Investing” d.o.o. Mostar i “Inžinjering1” d.o.o. Jelah o izgradnji prve dionice projekta "Izgradnja sistema prikupljanja otpadnih voda na području Općine Tešanj”. Vrijednost ugovorenih radova je cca. 2,5 miliona KM.

Više

Otvoren Baucentar Čavkunović Trade

U prisustvu poslovnih partnera, porodice i kupaca u Bihaću je danas svečano otvoren novi Bau centar firme Čavkunović Trade. Poslovno-prodajni objekat vrijedan tri milona KM površine 1.700 m2 otvorili su vlasnik Bahrudin Čavkunović i Emdžad Galijašević, gradonačelnik Bihaća.

Više

Još jedna uspješna poduzetnička priča iz Ilijaša-firma AMA Adriatic

„AMA Adriatic“ je firma koja se bavi proizvodnjom hidrauličnih cilindara, sjedišta za radne mašine i sklapanje elektrokablova za radne mašine. Osnovana je 2007. godine, ali sa proizvodnjom je počela 2008. godine u maju. Ljudski kapital, sa svojim znanjem i sposobnostima je bogatstvo od vitalnog značaja za konkurentnu diferencijaciju, osiguravajući inovacije i usluge kupaca s visokom dodanom vrijednošću.

Više