Project Image

O nama

INŽINJERING 1 Jelah, pod ovim nazivom egzistira od 1990 godine kao samostalna zanatska radnja (s.z.r.) za projektovanje i izvođenje građevinskih radova, da bi zatim 1991 godine ta djelatnost bila proširena i na trgovinu. Preduzeće Inžinjering 1 Jelah je registrovano kao d.o.o. 2000 godine što se nije mjenjalo do danas.

Osnivanjem preduzeća Inžinjering 1 d.o.o. Jelah, od strane Hujdur Ahmeta dip.Ing.građ. nastavljena je tradicija građevinskog opredjeljenja porodice Hujdur pristune već više od 50 godina.

Primarna djelatnost preduzeća jeste proizvodnja i montaža prefabrikovanih armirano betonskih prednapregnutih elemenata za visko i nisko gradnju kao i prodaja i ugradanja betona. Uz izradu svih vrasta projekata i prateće dokumentacije.

Za brzo i kavalitetno odrađene poslove u oblasti projektovanja i izvedbe objekata pobrinut će se naš mladi i stručni tim inžinjera, moderna mehanizacija i stručna radna snaga sa iskustvom pri izvedbi velikog broja objekata širom Bosne i Hercegovine kao i regiona, to potvrđuju i naše reference.

U saradnji sa partnerskim firmama u mogućnosti smo takođe raditi i objekate po sistemu ključ u ruke za skoro sve vrste objekatata.

2016.g. proizvodnju selimo na novu lokaciju, gdje na oko 9000 m2 proizvodne površine opremljene najmodernijim kalupima i pistama za proizvodnju prednapregnutih AB elemenata nastavljamo sa radom. Na istoj lokaciji nalaze se dva postrojenja za proizvodnju betona, koji su opremljeni vrhunskim dozatorima i senzorima, što nam omogućava proizvodnju i ugradnju betona visokog kvaliteta.

Kontrola kvaliteta betona vrši se u sopstvenoj laboratoriji Inžinjering 1 d.o.o. i laboratorijama instituta GIT dd Tuzla.